Stedenstrip Sevilla

Stedentrip van de Maand Augustus

Voetjes in het zand met een cocktailtje in de hand. Wuivende palmen en kraakhelder water. Dat klinkt lekker toch!. Even helemaal niets en genieten van het geluid van de zee en een licht briesje voor de verkoeling. Elk strand en bestemming heeft een eigen stijl, karakter en publiek. 

Jij kiest het strand dat het beste bij jouw smaak past. Ik help je er (als ervaringsdeskundige) graag bij. Het internet staat vol top 10 lijstjes met de mooiste stranden ter wereld. Ik licht er een paar voor je uit die absoluut de moeite waard zijn.

 

Stranden in Europa

Om maar eens wat dichterbij huis te beginnen start ik met de mooiste stranden in Europa. Naast de bekende costa’s en de langgerekte stranden van de franse kust zijn er nog genoeg minder bekende  kent veel mogelijkheden voor een strandvakantie. De meeste stranden doen niet onder aan de bounty stranden op verre bestemmingen! Hieronder enkele voorbeelden.

Italië, witte stranden van Sardinië
Op het authentieke Sardinië vind je de mooiste stranden van het continent. Witte zandstranden met kraakhelder water en dat in Europa! Alsof je in Thailand bent. Wil je wat bijzonders zien? Bezoek dan de Maddalena Archipel. Een groep eilanden tussen Corsica en Noord-Sardinië. Het heet een kustlijn van 180 kilometer en bestaat uit 7 grote en 20 kleinere eilanden met ongerepte stukjes land. Hier vind je kleine beschutte strandjes. Op Budelli vind je het beroemde Pink Beach. Je komt er met de ferry vanuit Palau. Neem een mini-cruise voor een dagje langs de eilandjes van de Maddelena Archipel.

Witte stranden van Puglia (Apulië)
Op het vaste land van Italië vind je de mooiste stranden in de regio Puglia. Deze regio loopt van Foggia naar het uiterste puntje van de hak van de laars. Helderblauw water en ook nog eens de schoonste stranden van het land.
Dat is ook prettig om te weten. Je ziet er schilderachtige baaitjes voor het ultieme vakantiegevoel.  De stranden langs de kust van Puglia worden ook nog wel eens vergeleken met de Malediven. En als je er toch bent. Kies dan voor een sprookjesachtig verblijf in een Trulli. Dat zijn van die witte huisjes met een kegelvormig dak. Als je deze regio bezoekt dan mag je de stad Alberobello niet missen. Met zijn kronkelende straatjes en meer dan duizend traditionele trulli is absoluut een aanrader.

Baia delle Zagare beach


 Trulli in Puglia

Wil jij ook op een van deze mooie stranden neerstrijken? Ik help je graag bij het samenstellen van een mooie reis . Wil je meer inspiratie en informatie? Neem dan contact met mij op. Lees hier meer over mijn werkwijze voor jouw strandvakantie.

Ready for take-off?

Just go and see all the beauty in the world!