Regels handbagage en ruimbagage Schiphol, eindhoven en rotterdam Airport

Weet jij wat je mag meenemen in je handbagage op luchthaven Schiphol, Rotterdam Airport of Eindhoven Airport? Mag je vloeistoffen, elektronica, medicijnen en babyvoeding mee? Een schaar of een nagelvijl? Lees hier wat je wel en niet mee mag nemen als je een trolley of reistas meeneemt in de cabine van het vliegtuig.

Hoeveel vloeistoffen mag je mee in je handbagage?
In je handbagage mag je maximaal 1 liter vloeistof meenemen, verpakt in verpakkingen van maximaal 100 milliliter per stuk. Kleinere of deels gevulde verpakkingen zijn uiteraard ook toegestaan. Deze vloeistoffen, gels, crèmes, zalven, pasta’s en spuitbussen dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van maximaal 1 liter te worden geplaatst.

Grotere verpakkingen mogen alleen in je handbagage worden meegenomen als ze worden goedgekeurd door de scan en de beveiligingsmedewerker. Als je er zeker van wilt zijn dat je ze niet hoeft in te leveren, kun je ze het beste in je ingecheckte (ruim)bagage doen. Op die manier mogen ze ook mee op de terugreis of bij een overstap. Niet alle luchthavens beschikken over geavanceerde CT-scans die vloeistoffen kunnen controleren. Let op: Het kan dus zijn dat je ze in Nederland op luchthaven Schiphol wel mee mag, maar op de terugreis vanuit de vakantiebestemming niet. 

Scherpe voorwerpen in je handbagage
In principe mag alles mee, behalve als het op de lijst van gevaarlijke of verboden voorwerpen staat. Je nagelvijl, schaartje of pincet mag mee als het scherpe gedeelte niet langer dan 6 cm is. Is dit niet het geval dan moet je het achterlaten bij de beveiliging. Zorg dus dat je goed bent voorbereidt.

Meer informatie:
Lees hier de actuele informatie over wat je mag meenemen in je handbagage op luchthaven Schiphol.
Lees hier de actuele informatie over wat je mag meenemen in je  handbagage op Eindhoven Airport.
Lees hier de actuele informatie over wat je mag meenemen in je handbagage op Rotterdam Airport.
Lees hier de informatie over wat je mag meenemen in je handbagage van de overheid.

Op de website van de ANWB lees je de afmetingen van handbagage per airline.

Op de website van Transavia lees je de afmetingen en regels van ruimbagage.

Op de website van TUI lees je de afmetingen en regels van ruim- en handbagage.

Ready for take-off?

Just go and see all the beauty in the world!

Gratis Inspiratie Magazine!

Wil je ook zo’n mooi gratis magazine ontvangen? Vul hieronder je e-mailadres in, dan stuur ik je de downloadlink. Veel leesplezier!
Bij het invullen ga je ermee akkoord dat je mails van mij ontvangt.